Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árnyék lombos fák nélkül a kertben és a teraszon

2009.02.22

Árnyék lombos fák nélkül a kertben és a teraszon

 

Családi házaknál, lakásoknál számtalan módja van annak, hogy a nyári hőségben a hőérzetünket becsapva, kellemesen hűvös környezetben élhessünk.
Legideálisabb megoldás az, ha koros, lombos fák árnyékolják be az udvart, ahol jólesik megpihenni a melegben. Vidéki kertekben, családi házak, hétvégi házak esetében találkozunk a falra futtatott vadszőlővel, repkénnyel, borostyánnal, pergolán díszítő kínai akáccal, rózsával, melyek díszítő értékük mellett a belső hőmérséklet alacsonyabb szinten tartásáról is gondoskodnak.

Napellenző a házon

A redőnyök alkalmazásával a napfényt teljesen kirekesztjük a lakásból, mely amellett, hogy egészségtelen, még frusztráló is lehet, hiszen akadályozza a szabad kilátást.
A megfelelő alternatíva ilyen esetekben a napellenző használata, mely ma már széles választékban elérhető a kellemesebb hőmérséklet mellett szabad kilátásra vágyók számára.
A ház stílusához jól megválasztott napellenző dekoratív, az igényekhez igazodó módon választott minőségi termékek pedig kellően hosszú életűek lesznek. Rögzítési módjuk attól függ, hogy vízszintes vagy függőleges irányban lesznek-e felszerelve és használva?
Közös jellemzőjük, hogy változatos színben, többféle anyagból készülnek, valamint különböző méretben kaphatók.


Színes napernyő a kertben, mintás a strandokon, közösségi területeken

A napernyők a textilminták tekintetében szintén nagy változatosságot mutatnak. Javasolni mégis azt lehet, amely a kert stílusával leginkább összhangban van. Természetes, romantikus stílusú, tájképi kertekbe az egyszínű anyagok ajánlottak, azok közül is a fehér, a zöld. A túlnyomórészt örökzöldeket tartalmazó kertekben bátran lehet vidámabb színeket használni, mint amilyen a napsárga, vagy a piros, így kellemes színfoltja lesz a kertnek a napernyő.
Vízparti kertek árnyékolására a kék árnyalatai és a smaragdzöld ajánlott, melyek harmonizálnak a víz színével.
Rendezvényi helyszíneken, strandokon célszerű a változatosságra törekedni, hogy a családok és baráti társaságok könnyedén megtalálják a saját asztalukat. Erre a célra kiválóak a csíkos napernyők.
Vannak falra szerelhető napernyők, de klasszikus megoldásként a kötéllel nyitható-csukható, mobilis változatok az elterjedtebbek.

http://www.napellenzo-napernyo.hu/index.php

http://napellenzo-napernyo.lap.hu/ | http://alternativa.lap.hu |

http://sorfesztival.lap.hu/ | http://energiatakarekossag.lap.hu/ |

http://energia.lap.hu/ | http://kozterulet.lap.hu/ |

http://magyartermek.lap.hu/ | http://campona.lap.hu/ |

http://kreativkerteszet.lap.hu/ | http://viragkarneval.lap.hu/ |

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.