Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Startlap oldalak

Cikkek

Fenyő

2008.07.04

Fenyők körüli hitek és tévhitek. Nem minden fenyő, ami szúr, nem minden fenyő örökzöld, és az is fenyő, amiről nem is gondolnánk... A rendszertan apró csodái :) ... és nem karácsonyfa!

 

Temetőkertészet

2008.05.08

Temetőkertészet, a hagyományos temetkezési szokások kulturált, gyászt könnyítő rítusának, a nyughelyek periodikus rendbentartásának, növényeinek, szokásoknak a bemutatása.
Sírkertek, az új temetkezési szokások kialakulásával létrejött kegyhelyek igényes kialakításával, megtervezett növényanyagával, az elszármazottak, vagy a temetőbe járást nehézkesnek érzők részére megoldást kínáló lehetőségek.

 

Szegfű

2008.05.08

Nagy jelentőségű, olcsó vágottvirág, mely egész évben keresett a virágüzletekben.
A Szegfű linkgyűjtemény feldolgozza a növény genetikai tulajdonságait, a termesztetés módjait, bemutatja a szegfűnemesítő szakembereket és a forgalmazott fajtákat, a termesztő kertészeket, kertészeteket és a piacát.
Az utóbbi tíz évben megjelentek az üzletekben a csokros fajták, melyek izgalmas kompozíciók anyagai.

 

Sörfesztivál

2008.05.08

Sör - az egyetlen alkoholtartalmú ital, amely elviselhető 40 C melegben is, a forró betonon,

Sörfesztivál - ahol az emberek örvendeznek eme kellemes tulajdonságán :)

 

Örökzöldek

2008.05.08

Örökzöld díszfák, díszcserjék, dísznövények, gyógynövények, fűszernövények bemutatása.

 

Nárcisz

2008.05.08

A Nárcisz fajok és fajták bemutatása, termesztési - szaporítási útmutatók,

természetes előfordulásuk, nárcisz-lelőhelyek a világon (nárcisz mezők), növényvédelme
Kifejezetten a fajtabemutatás és a természetes élőhelyek megismertetése, védelmének fontosságát hangsúlyozó oldalakat szeretnék feltenni a gyűjteménybe.

 

Krizantém

2008.05.08

A Krizantém linkgyűjtemény feldolgozza a növény genetikai tulajdonságait, a termesztett fajtákat, bemutatja a krizantémnemesítő szakembereket és a forgalmazott fajtákat, a termesztő kertészeket, kertészeteket és a piacát.
Szeretném megmutatni, hogy a krizantémnak nemcsak a temetőben van helye, hanem a díszkertben, a vázában is. Egyik legtartósabb vágott virágunk, kiültetve rendkívül gyorsan nő.

 

Kreatív kertészet

2008.05.08

A növényvilág furcsaságai adták az ötletet Richard Reames-nek, aki megalkotta Kreatív kertészet - Arborsculpture szót. A fák törzsének szoborrá formálását még Axel Erlandson (1884-1964) találta ki, Tree Circus néven vált ismertté munkássága. Használati tárgyakat, növényi szobrokat és még házakat, játszótereket is készíthetünk élő növényekből. Izgalmas kaland indul útjára :)

 

Gabona

2008.05.08

Gabonafélék termesztése, betakarítása, feldolgozása

 

Feng Shui Kert

2008.05.08

A feng shui a boldogságot, az egészséget és a sikert jelentő mágikus kifejezés. Mindezt a kertünkben kialakítva, a pihentető, szemlélődő kertrendezést választva nyugalomhoz, ezáltal egészséghez és boldogsághoz jutunk. Ismeretterjesztő oldalnak szánom.