Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Startlap oldalak

Cikkek

Angolkert lap

2008.10.26

Az angol kertekre jellemző a tájképi, természetszerű ültetési forma, mely a növényeket teljes szépségükben mutatja meg. Az utak jelentik az egyetlen rendezett kerti elemet, a fák ligetszerűen, vagy elszórtan állnak, a gyepben hagymás növények nyílnak. angolkertekben találkozhatunk útvesztőkkel, melyek a játékosságát csak emelik, illetve természetes lefolyású patak vágja át szabálytalanul, mégis teljesen természetesen, illeszkedően a kertet. Korábbi értelmezésében angolkertek közé sorolták a Vadaskerteket is, mint a tájépítészet egyik elemét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Startlap oldalak | Hozzászólások: 0

Agrometeorológia

2008.07.23

Az Agrometeorológia oldal az agráriumra gyakorolt időjárási hatással foglalkozik, bemutatva a leggyakoribb változó tényezőket. A mindennapi munkát segítő térképeket, előrejelzéseket, alapinformációkat tartalmaz.

Agrometeorológiai témájú linkek gyűjtőhelye. Nézzen bentebb, leírom mi mindent keresek... :)

 

Zónatérkép

2008.07.04

Zónatérkép: egy szerteágazó fogalom, amit szeretnék összegereblyézni ezen a gyűjtőhelyen.
Gondoljon csak bele, naponta mennyit halljuk ezt a szót: zóna, övezet...
Lépjen be, meglátja mi mindent gyűjtöttem már ide ki, és ha újabbak jutnak eszébe, ne fogja vissza magát :) addig fogom az oldalt fejleszteni, míg nem bontom megint... ;)
Még ki sem jött a lap, már kértem a bontási engedélyt.
Kollégák, csemegézzetek nyugodtan Ti is. Dolgozzunk össze! :)

 

Kreatív kertészet(25)

2008.07.04

A növényvilág furcsaságai adták az ötletet Richard Reames-nek, aki megalkotta Kreatív kertészet - Arborsculpture szót. A fák törzsének szoborrá formálását még Axel Erlandson (1884-1964) találta ki, Tree Circus néven vált ismertté munkássága. Használati tárgyakat, növényi szobrokat és még házakat, játszótereket is készíthetünk élő növényekből. Izgalmas kaland indul útjára :)
 

Kőris

2008.07.04

Kőris, latin nevén Fraxinus taxonok gyűjteménye, leírása, termesztése, felhasználása, igényei, növényvédelme, károsítói, fotók
 

Komposztálás

2008.07.04

A komposzt, más nevén humusztrágya előállításával kapcsolatos információk bemutatása.
A komposztálás lap a trágya lap bontásából jött létre. Amit itt nem talál meg, az a trágya lapon szerepel és fordítva.

 

Kétnyári növény

2008.07.04

Kétnyári zöldségek, gyomnövények, gyógynövények, szántóföldi és ipari növények, amiket itt meg fog találni. A kétnyári dísznövények önálló oldalon kaptak helyet.

 

Kétnyári dísznövény

2008.07.04

Kétnyári dísznövények, melyek színesítik kiültetéseinket. használhatjuk őket tavasszal és ősszel, amikor színfoltokat szeretnénk képezni. Szaporításuk némi türelmet kíván, a várakozásért cserébe olyan színpompával örvendeztetnek meg bennünket, amire szívesen fogunk emlékezni a téli, hideg napokon is.

 

Juhar

2008.07.04

A juharfák varázslatos színpompával örvendeztetnek meg minket tavasztól késő őszig. Leveleiket lepréselve, ágaikat kötészeti alapanyagként használhatjuk, de elsősorban kertjeink ékei, feng shui kertek csodafái lehetnek.

 

Gyertya

2008.07.04

Gyertya - mint virágkötészeti segédanyag, díszítő elem kerülhet be a kertészeti témájú lapjaim sorába... Egész évet felölelő használatához kaphatnak információt.
Gyertya, mécses, fáklya - készítése, készítõi, forgalmazói (nagyker, lerakat, beszállító-exportõr), különleges világító eszközök készítése, készítõi, kiegészítõ eszközök