Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdasági tojófürjek tenyésztojásai – avagy aranybánya gazdasági válság idején

2009.02.12

Gazdasági tojófürjek tenyésztojásai – avagy aranybánya gazdasági válság idején

A fürjtojás méreteivel nagyjából tisztában van mindenki, egy darab ára a tojótyúk tojásához korrelál. Azt kevesebben tudják, hogy a fürjrántottához nem árt, ha van otthon pár tojófürj – gazdaságosabb a vasárnapi reggeli alapanyagának előállítása, mintha a sarki közértben keresnénk pár doboz fürjtojást.
A japánfürjek amellett, hogy reggeli-alapanyagot szolgáltatnak, kis helyen elférnek, nyaraláshoz is magunkkal vihetjük őket. A napi buggyantott tojás alapanyagot megtermelik, míg ha a családnak szeretnénk omlettet készíteni szombaton, nem árt gyűjtögetni a tojásokat.
Viszonylag kevés tenyésztő van az országban, van viszont egyesületük, így első kézből értesülhetnek az ifjú fürjtenyésztők az újdonságokról.
Külföldön nyilván keresettebb a fürjtojás, mint kis hazánkban, de lehetünk még fürjtojás-nagyhatalom, kevés összefogással. Elég belegondolni, hogy a struccok is kikötöttek nálunk valahogyan, miért ne robbanhatnánk be a külföldi piacokra mi is a kis fürjekkel. Eleve kevesebb helyet foglalnak el és még homokot sem igényelnek, ezáltal tartásuk jelentősen könnyebb, mint a futómadárnak.
Gazdasági válság idején érdemes elgondolkodni, hogy a munkanélküliség ellen védekezve, még idejében fürjtenyésztésbe foghatunk...

http://www.tegyukfel.hu/item2398_gazdasagi_tojofurjek_tenyesztojasai_megrendelheto.html

 

 http://allattenyesztes.lap.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.